Suunnittele ja valmista käyttötarkoitukseltaan uusi käsityötuote tai -teos
joko yhdestä tai useammasta rikkinäisestä ja tarpeettomasta esineestä

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hameen teko jatkuu...


Ensitöikseni leikkasin ja rypytin toisen kerroksen tylliä hameeseen. Tein toisen tyllikerroksen samalla tavalla kuin ensimmäisenkin eli kaksinkerroin. Molempiin tyllikerroksiin tein samanlaiset aukot kuin vuoreenkin, jotta ne eivät joutuisi vetoketjun hampaisiin.  Toisen kerroksen ompeleminen vuoriin olikin astetta hankalempaa, sillä en meinannut saada tylliä mieleiseeni kohtaan. Mutta kun neulasin tyllin kunnolla kiinni, niin ompelu sujuikin mukavasti.

Tyllikerroksien ollessa kiinni, sovitin jälleen kerran hametta ja päätin lyhentää sitä vielä helmasta, sillä en uskaltanut ensimmäisellä kerralla leikata siitä kovin lyhyttä, kun en tiennyt kuinka paljon tylli nostaisi hametta.

Neulasin vuoren ja päällikankaan yhteen ja lyhensin ne yhdellä kertaa  
Helman ollessa sopivan pituinen huolittelin päällikankaan helman ja käänsin siitä hieman enemmän kuin saumurinvaran sisään.

Helman kääntämistä käsin


Helman käännös neulattuna


Helman käänteen ompelua :D
Päällikankaan helman kääntämisen jälkeen oli aika kääntää vuorin helma. Vuorin helman päätin kääntää hieman eri tavalla kuin päällikankaan. Käänsin helman taittamalla sen kaksi kertaa. Käänteen tein silmämääräisesti, mutta tarkasti!

Neulattu ja ommeltu vuorin käänne
Käänsin helman ja vuorin eritavalla, koska jos olisin kääntänyt lakanakankaisen päällikankaan samalla tavalla kuin vuorin helman, niin päällikankaan helman käänteestä olisi tullut todella paksu! Ommeltuani molemmat helmat silitin tekemnäni käänteet huolellisesti, käyttäen vesihöyryä. Äitini painottaa aina silittämisen tärkeyttä! x) Siksi hametta tehdessäni minulla oli lähes kokoajan silitysrauta valmiina toimintaan, ja tulihan sitä käytettyäkin :))


Silityksen saloja (;
 
Saatuani helmat silitettyä oli minulla käsissäni valmis hame ja samalla ensimmäinen täysin valmis osa lukiodiplomissani! Tältä hame näyttää päällä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti