Suunnittele ja valmista käyttötarkoitukseltaan uusi käsityötuote tai -teos
joko yhdestä tai useammasta rikkinäisestä ja tarpeettomasta esineestä

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Luut kehiin!

Yläosan teko jatkuu! :D Kun olin vihdoin saanut kaikki klipsut ommeltua kiinni, niin oli aika ommella sivusaumat kiinni. Ompelin sivusaumat yhteen samurilla ja tein vielä tikkauksen työn oikeallepuolelle.

Tikkauksen ompelua
 Ommeltuani tikkauksen koitti hetki jota olin edeltä jo jännittänyt. Oli aika laittaa korsettiin luut! O.o Olin päättänyt, että kun kerran luut työhöni laitan niin laitan sitten kunnon luut! Elikkä hankin tälläistä metallikierteistä luuta. En oikein tiedä, että onko sille jokin oma hieno nimi, mutta tältä se näyttää: 

Kuvassa näkyy käyttämäni luu sekä siihen hankkimani luunpäät
En ole koskaan aikaisemmin laittanut luita, tekemiini vaatteisiin, joten sain mittailla ja lyhennellä luita useampaan otteeseen. Ajattelin, että parempi laittaa ensin hieman liian pitkä kuin liian lyhyt, sillä lyhynnetyä aina saa, mutta pidentäminen ei oikein onnistu...

Luiden laittoa :) 
Onnekseni sain luista sopivan pituisia :D Mutta eivät niiden olemassa olo ainakaan alareunan kääntämistä helpottanut! Käänsin korsetin alareunan niin, että käänsin kappaleiden alareunat vastakkain sisäänpäin (kuulostaa oudolta, mutta en oikein osaa selittää paremminkaan...) ja ompelin ne kiinni työn päältä tehden samalla alareunaan tikkauksen. Tässä korsetti takaa alareunan käntämisen jälkeen:

Anteeksi "hieman" sotkuinen työpöytä...Mutta eikös työhuoneen tulekkin näyttää siltä, että siellä tehdäänkin jotain! :)) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti