Suunnittele ja valmista käyttötarkoitukseltaan uusi käsityötuote tai -teos
joko yhdestä tai useammasta rikkinäisestä ja tarpeettomasta esineestä

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kapean hameen jäljillä


 Ideani tähän toiseen hameeseen lähti liikkeelle, tästä kuvasta:


Aika erikoien, eikös? :D Kuvan luomus on mekko, mutta itse muokkaan ideaa hameeseeni. Alaosa on myös hieman liian paljastava pitsisenä, joten teen hameen kokonaan jäjellä oleavasta reilusta lakanan puolikkaasta. Valmista kaavaa minulla ei tätä hametta varten tietenkään ole, mutta valmistus materiaalin ollessa astetta halvempi uskallan kokeillla tehdä hameen äitini vinkeillä muokkaamillani kaavoilla. 

Kaavojen teko alkoi sillä, että otin aivan tavallisen hameen kaavan eräästä Burda lehdestä ja lähdin tekemään  siihen muutoksia. 

Lehden kansi, josta otin perushameen kaavan.
Lehden numero on 4/2002
Koskan halusin hameeseen myös pienen laahuksen, otin sille kaavan toisesta Burda lehdestä. Enkä tyytynyt  vain laahukseen vaan halusin vielä tehdä hameeseen halkion eteen, jotta kapealla hameella olisi helpompi kävellä ja istua. Halkio-ideasta saan osittain kiittää poikaystävääni, joka halusin hameeseen sellaisen, koska halkoit ovat seksikkäitä ;))
Muutoksiin katsoin mallia muista jo olemassa olevista kaavoista, sekä käytin apunani äidin antamia vinkkejä :) Valmiina kaavani näyttivät suunnilleen tältä: 

Nämä eivät ole oikeat kaavani vaan käsinpiirtämäni hahmotelmat.
Toivottavasti ne antavat edes jonkinlaista osviittaa siitä, miltä kaavani näyttivät
Kun kaavat olivat valmiit, oli aika leikata kappaleet lakanasta. Yritin kohdistaa lakanan kuvioita niin, että ne näyttäisivät hyvälle, mutta se oli aika hankalaa ja osittain mahdotonta koska minulle oli materiaali käytössäni hyvin rajallinen määrä. 

Kappaleiden merkausta kankaaseen
Tässä näyvät kaikki hameen kappaleet, jokoa kankaalle piirrettyinä tai kaavoina
Kun olin saanut kaikki kappaleet onnistuneesti leikattua, merkkasin ne myös toiselta puolelta ja aloin ompelemaan niitä yhteen. Aloitin takakappaleista ja laahuksesta:
Tuossa näkyy nyt se "peppukappale"johon tuo laahuksen yläreuna pitää rypyttää, jotta kappale saadaan sopimaan takakappaleeseen 
Takakappaleet ommeltuna kiinni laahukseen :D
Laahuksen yläreunan minä rypytin rypytysompeleen eli rypytyslankojen avulla. Haastetta rypytykseen toi se että kappaleen piti mätsätä toiseen kappaleeseen ja rypytyksen tuli olla tasaisen nättiä. Ompelin ensin vain rypytetyn osan kiinni peppukappaleeseen ja neulasin sitten huolellisesti kappaleen kiinni takakappaleisiin: 


Tältä takaosa sitten näytti ommeltuna :))











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti